nedjelja, 3. siječnja 2010.

nova godina -orijen

Nakon "velikih " dogovora o Novoj godini na Velebitu ( i to punih pet dana ) u igru je "uletio" prijetelj Murphy sa svojim zakonima, i bi kisa. Nakon Murphy- a na Staru godinu dolazi do susreta sa 2 osobe, Cimi 001 i Cimi 002 koje su me uvjerile da ce na planini bas biti super, ono sunce, duge, tratincice i ma kakva kisa. I zavrsih na Orijenu, i bi kisa, ali i sunce i to na dan kad smo napustali Orijen...


sunce prodire kroz guste zelene krosnjeNakon voznje do preko granice zaletili se do Zeljka u H.-Novom, nahrupili mu u stan, pojeli svu hranu i zavrsili na Vrbanju, polaznoj tocki nasih uspona i padova uz sveprisutnu kisu.

Ekipa za specijalne namjene, poklonici filmova poput Terminatora i Predatora i Rambe
Nakon pompozne Nove godine i mrskoljenja u zajednickoj spavaonici pl. doma na Vrbanju prve sate Nove godine proveo sam kao izbjeglica u drvarnici i drustvu drage mi vrece za spavanje i podatnog karimata, a kako kazu kako si docekao novu godinu tako ce ti biti cijela.

Nadam se da ce stvari ostat samo na drvarnici, hehe... Naravno oko 5h Kreso je dosao naoruzan sjekirom u susjednu prostoriju drvarnice nacijepat one jadne panjeve, sa mnom je naravno bilo sve ok, jer pisem ovaj post.


Zukovica


Na Novu godinu nismo htjeli ljencarit te se uputismo okolo- naokolo, da budem prezicniji ka Subrinom amfiteatru, srecom sve je bilo suncano, pazio sam da slucajno ne ugazim u koju tratincicu, a vidljivost je bila toliko velika, da su mi jos uvijek prosireni horizonti.

Amfiteatar proviruje kroz oblakePreko Vucjeg dola makadamom smo se bacili ka Vrbanju. Pritom smo vidjeli ovce, jednog psa i toranj od mobitela. Pri povratku u dom, odlucili smo osusiti robu od svekolikog suncevog IC i UV zracenja koje je tog dana bilo obilato.Vucji dol

U potrazi za hranom


Utvrda Kom
U subotu nam je jutro bilo naklonjeno i odlucili smo iz Crkvica obic stazu i fortifikacijske objekte uzduz nekadasneje austrougarsko - crnogorske granice.
Ali ako se po jutru dan poznaje, jebiga to nije bio slucaj i sunce je opet pocelo obilato prziti.Reovacka greda


Ocijena 5 austrougarskim graditeljima, te ocjena + 5 stazi koja moze parirati Premuzicevoj na nesudjenom mi Velebitu.
Netko kaze da je Orijen ko svicarski sir Crne Gore i je tako, vidih bar 20tak speleo objekata uz samu stazu.


Ana i Marija, skupa i zajednoutvrda Kom jos jednom jer ne znam kako se ovo cudo brise

sumasklonistestazagodina proizvodnje
Zeljko - to je onaj kojem smo pojeli svu hranu
Velji vrh - pogled koji nikad necu zaboravit, i koji mi se ukaze svaki put kad se tusiram jako toplom vodom u jako maloj prostoriji

Utvrda Ober ponad Ledenica


Staza od Crkvica do Ledenica traje nekih 3ipo do 4 h
U Ledenicama postoji i birtija u koju smo se uletili sklonit, naravno od svekolikog sunca.
Prije toga smo doduse malo"asfaltirali" gore-dole u potrazi za istom.

cesta prem sedlu posljednjeg dana boravka na OrijenuZadnji dan boravka na Orijenu u igru se opet umijesao prijatelj murphy i bi sasvim prelijep dan.


pl.dom na Vrbanjuplaninarska idila pred domom (hehe)
idila


For those English speaking folks first of all Happy New Year.
Orijen is the mountain in vicinity of Dubrovnik. Its 1 hour ride from Dubrovnik.
Its the highest peak in coastal part of Dinaric chain ( 1894m above sea level ).
It clouds over the Boka bay, probably one of the most beautiful bays in Mediterranean.
It is a paradise for hikers, cavers El Dorado, and quite nice place for rock climbers.During the 19th century it was the border are of Austro-Hungarian Monarchy and the state of Montenegro
In the woods of Orijen massif there are still wolves and bears roaming.Nema komentara:

Objavi komentar